Recenze: Atlas mraků

21. prosince 2012 v 20:59 | Rézi |  Recenze
Atlas mraků byl velmi očekávaným snímek tohoto roku. Diváky láká nejen jeho mysterióznost, ale i prolínání dějových linií, které se odehrávají v jiné době a přesto dohromady dávají jeden celek. Já jsem si samozřejmě nemohla tento zajímavý film nechat ujít a vyrazila jsem na něj do kina.


Hlavní výhodou snímku je skvělé obsazení, to mi jistě dá za pravdu každý. Film má celkem šest dějových linii, takže si každý herec mohl vyzkoušet různé postavy a jejich filmové polohy. Řekla bych, že hlavní hvězdou filmu je Tom Hanks, jeho postava, jenž ztvárňuje na lodi je opravdu nechutně slizká, a naproti tomu jeho postava v době, kdy jsou obyvatelé vydání na pospas kanibalům, ztvárňuje Tom Hanks, dá se říci, sympatickou postavu.

Abych nezůstala jenom o chválení Toma Hankse, který byl vždy velmi dobře poznat, tak se pokusím něco málo napsat i ke každému herci. Když vidím ve filmu Halle Berry, tak si vždy říkám, jak to jen dělá, že už tolik let vypadá stále stejně. Její výkon byl také povedený. Řekla bych, že hrála ve svém standartu, na který jsem zvyklí. Další hereckou osobností, jenž si "střihla roli", byl Hugh Grant. Musím uznat, že Hugh Grant byl asi ze všech herců v různých rolí nejlépe poznatelný. I když ho zestaršili, a i když hrál kanibala, tak jeho modrá očka a jeho typicky "úšklebek" byl vždy skvěle rozeznatelný. Na druhou stranu bylo zajímavé vidět Granta v jiné roli, než v jeho klasické postavě "milovníka" v romantických komediích. Jako bonus byla ve filmu obsazena Susan Sarandon. Sice svůj herecký talent nemohla příliš předvést, ale jako pohanská abatyše byla skvělá.

Jim Broadbent - tohoto herce jsem si oblíbila už v Moulin Rouge, takže vás jistě nepřekvapí, že i zde předvádí pěkný výkon. Zvláště povedená je část příběhů o důchodcích. Hugo Weaving - jeho jsem měla největší potíž poznat v roli ďábla. Tato postava byla naprosto dokonale napsaná, ale také bezchybně zahraná. Ostatní herci odvádí také nadprůměrné výkony, což vás jistě nepřekvapí. Jmenovala bych Jima Sturgesse, Bena Whishaw, Keitha Davida, Jamese D'Arcy či Du-na Bae.


Další velký kladem filmu jsou bezpochyby masky. Byly vyrobeny naprosto prvotřídně. Změna rasy, věku i pohlaví byla ohromující. Myslím, že mají velkou šanci v této kategorii získat Oscara, ale nepředbíhejme. Ještě nás čeká plno velkofilmů.

Myslím, že i po režijní stránce diváky snímek naláká - sourozenci Wachowski, kteří jsou známí hlavně díky trilogii Matrix, a také diváky uznávaný Tom Tykwer. Myslím, že o kvalitě práce u těchto tvůrců asi není pochybu. Film vznikl podle románu Davida Mitchella a podle recenzí patří k světové špice, ale knihu jsem bohužel nečetla, tak nemohu soudit.

Hodnocení filmu: Velmi povedený mysteriózní snímek, který má několik dějových linii, což může být na začátku matoucí. Pokud je však člověk pozorný, tak není problém se v příbězích orientovat a film závěrem pochopit. Jako velký klad hodnotím herecké obsazení a režijní práci. Atlas mraků se mi líbil, ale něco filmu chybělo - 90%.

Napsala: Rézi pro vsekolemfilmu.blog.cz
(prosím, nekopírovat bez mého souhlasu - děkuji)
Photos © Warner Bros. Pictures


Budu ráda, když recenzi ohodnotíte pomocí hvězdiček. - Moc vám děkuji za vaše názory, ať jsou kladné nebo záporné.
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

Zobrazit vše (227)
Zobrazit starší komentáře

201 cialis coupons 2018 cialis coupons 2018 | E-mail | Web | 7. července 2018 v 0:53 | Reagovat

Ahaa, its fastidious conversation concerning this article here at this website, I have read all that, so at this time me also commenting here.

202 cialis pills cialis pills | E-mail | Web | 7. července 2018 v 3:18 | Reagovat

YouTube is world's leading video sharing website, no one can defeat it. Every one add video lessons at YouTube after that take embed code and post anyplace.

203 cialis coupon cialis coupon | E-mail | Web | 7. července 2018 v 5:29 | Reagovat

Hi colleagues, you are sharing your view concerning webpage Search engine marketing, I am also new user of web, therefore I am also getting more from it. Thanks to the whole thing.

204 cialis tablets cialis tablets | E-mail | Web | 7. července 2018 v 6:00 | Reagovat

In fact it’s called Search engine optimisation that when i search for this post I found this web site at the top of all web pages in search engine.

205 cialis for sale cialis for sale | E-mail | Web | 7. července 2018 v 13:12 | Reagovat

I every time used to read paragraph in news papers but now as I am a user of web so from now I am using net for posts, thanks to web.

206 buy cialis online buy cialis online | E-mail | Web | 7. července 2018 v 13:46 | Reagovat

Hi there every buddy, it’s a great enjoyment at at this place watching these funny YouTube movies at at this place, nice data, thanks to admin

207 cialis cost cialis cost | E-mail | Web | 7. července 2018 v 14:55 | Reagovat

Wow, this paragraph is nice, my younger sister is analyzing these kinds of things, thus I am going to inform her.

208 generic cialis tadalafil generic cialis tadalafil | E-mail | Web | 7. července 2018 v 17:43 | Reagovat

Hi there Jackson, if you are a new web user after that you must pay a quick visit daily this website and read the updated articles at here.

209 cialis coupons 2018 cialis coupons 2018 | E-mail | Web | 7. července 2018 v 18:17 | Reagovat

If you are going away to watch humorous videos online then I suggest you to pay a visit this web page, it carries genuinely so comic not only videos but also other stuff.

210 Markgow Markgow | E-mail | Web | 7. července 2018 v 19:06 | Reagovat

desipramine normal dosage of cialis
<a href="http://cialis-gg.com">cialis generic</a>
efectos secundarios cialis viagra
<a href=http://cialis-tt.com#black+cialis+online+mail-order+pharmacies>cialis generic</a>

211 tadalafil generic tadalafil generic | E-mail | Web | 7. července 2018 v 19:29 | Reagovat

Hi dear, are you enjoying with this humorous YouTube video? Hmmm, that’s good, I am also watching this YouTube comic video at the moment.

212 cialis coupons cialis coupons | E-mail | Web | 7. července 2018 v 23:13 | Reagovat

Do you have any video of that? I'd want to find out more details.

213 generic viagra available generic viagra available | E-mail | Web | 9. července 2018 v 19:43 | Reagovat

For newest information you have to go to see world-wide-web and on web I found this web page as a finest site for hottest updates.

214 Markgow Markgow | E-mail | Web | 9. července 2018 v 21:14 | Reagovat

effetto collaterale viagra without a doctor
<a href="http://viagra-gg.com">viagra super active online mail-order pharmacies</a>
non prescription viagra usa
<a href=http://viagra-gg.com#viagra+100+mg+bayer+prezzo>50 mg viagra</a>

215 viagra oral jelly online mail-order pharmacies viagra oral jelly online mail-order pharmacies | E-mail | Web | Úterý v 2:20 | Reagovat

Yup, you are right Google is the most excellent in favor of blogging, Google’s webpage also appear rapidly in search engines too.

216 Markgow Markgow | E-mail | Web | Úterý v 2:41 | Reagovat

pfizer viagra wirkstoff dolormin
<a href="http://viagra-gg.com">natural viagra</a>
forum peut on acheter du viagra en pharmacie sans ordonnance 2015-899
<a href=http://viagra-gg.com#cheap+viagra+online>cheap viagra</a>

217 hard on viagra jelly online mail-order pharmacies hard on viagra jelly online mail-order pharmacies | E-mail | Web | Úterý v 3:49 | Reagovat

I always download a full show in parts, that’s always present at YouTube, as my network connection is awfully slow and YouTube fulfils my needs.

218 viagra buy viagra buy | E-mail | Web | Úterý v 11:53 | Reagovat

I think a visualized display can be better then just a straightforward text, if stuff are defined in sketches one can easily understand these.

219 Markgow Markgow | E-mail | Web | Úterý v 12:34 | Reagovat

viagra online shop empfehlung von
<a href="http://viagra-gg.com">cheap viagra</a>
beryll edelstein wirkung viagra
<a href=http://viagra-gg.com#viagra+kaufen>sildenafil 100mg</a>

220 women viagra women viagra | E-mail | Web | Úterý v 18:42 | Reagovat

Hi there, always i used to check webpage posts here early in the morning, as i like to find out more and more.

221 viagra substitute viagra substitute | E-mail | Web | Úterý v 19:27 | Reagovat

Hi to all, it’s actually a fastidious for me to go to see this web site, it includes valuable Information.

222 sildenafil buy sildenafil buy | E-mail | Web | Úterý v 22:19 | Reagovat

For my learning purposes, I every time used to download the video lectures from YouTube, since it is effortless to fan-out from there.

223 viagra pills viagra pills | E-mail | Web | Středa v 4:36 | Reagovat

It’s my first pay a quick visit to this web page, and I am genuinely surprised to see such a pleasant feature YouTube video posted here.

224 sildenafil 100 mg sildenafil 100 mg | E-mail | Web | Středa v 5:24 | Reagovat

Hi there, its fastidious piece of writing concerning media print, we all be aware of media is a fantastic source of data.

225 female viagra pills female viagra pills | E-mail | Web | Středa v 6:15 | Reagovat

This video post is genuinely fantastic, the echo feature and the picture feature of this film post is genuinely amazing.

226 Markgow Markgow | E-mail | Web | Středa v 8:10 | Reagovat

yahoo mail virus 2010 viagra for the brain
<a href="http://viagra-gg.com">viagra uk</a>
estanozolol 100 comprimidos viagra
<a href=http://viagra-gg.com#cheap+viagra+online>viagra 100 mg</a>

227 generic viagra available generic viagra available | E-mail | Web | Středa v 8:59 | Reagovat

continuously i used to read smaller posts that  also clear their motive, and that is also happening with this post which I am reading at this place.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama