Recenze: Atlas mraků

21. prosince 2012 v 20:59 | Rézi |  Recenze
Atlas mraků byl velmi očekávaným snímek tohoto roku. Diváky láká nejen jeho mysterióznost, ale i prolínání dějových linií, které se odehrávají v jiné době a přesto dohromady dávají jeden celek. Já jsem si samozřejmě nemohla tento zajímavý film nechat ujít a vyrazila jsem na něj do kina.


Hlavní výhodou snímku je skvělé obsazení, to mi jistě dá za pravdu každý. Film má celkem šest dějových linii, takže si každý herec mohl vyzkoušet různé postavy a jejich filmové polohy. Řekla bych, že hlavní hvězdou filmu je Tom Hanks, jeho postava, jenž ztvárňuje na lodi je opravdu nechutně slizká, a naproti tomu jeho postava v době, kdy jsou obyvatelé vydání na pospas kanibalům, ztvárňuje Tom Hanks, dá se říci, sympatickou postavu.

Abych nezůstala jenom o chválení Toma Hankse, který byl vždy velmi dobře poznat, tak se pokusím něco málo napsat i ke každému herci. Když vidím ve filmu Halle Berry, tak si vždy říkám, jak to jen dělá, že už tolik let vypadá stále stejně. Její výkon byl také povedený. Řekla bych, že hrála ve svém standartu, na který jsem zvyklí. Další hereckou osobností, jenž si "střihla roli", byl Hugh Grant. Musím uznat, že Hugh Grant byl asi ze všech herců v různých rolí nejlépe poznatelný. I když ho zestaršili, a i když hrál kanibala, tak jeho modrá očka a jeho typicky "úšklebek" byl vždy skvěle rozeznatelný. Na druhou stranu bylo zajímavé vidět Granta v jiné roli, než v jeho klasické postavě "milovníka" v romantických komediích. Jako bonus byla ve filmu obsazena Susan Sarandon. Sice svůj herecký talent nemohla příliš předvést, ale jako pohanská abatyše byla skvělá.

Jim Broadbent - tohoto herce jsem si oblíbila už v Moulin Rouge, takže vás jistě nepřekvapí, že i zde předvádí pěkný výkon. Zvláště povedená je část příběhů o důchodcích. Hugo Weaving - jeho jsem měla největší potíž poznat v roli ďábla. Tato postava byla naprosto dokonale napsaná, ale také bezchybně zahraná. Ostatní herci odvádí také nadprůměrné výkony, což vás jistě nepřekvapí. Jmenovala bych Jima Sturgesse, Bena Whishaw, Keitha Davida, Jamese D'Arcy či Du-na Bae.


Další velký kladem filmu jsou bezpochyby masky. Byly vyrobeny naprosto prvotřídně. Změna rasy, věku i pohlaví byla ohromující. Myslím, že mají velkou šanci v této kategorii získat Oscara, ale nepředbíhejme. Ještě nás čeká plno velkofilmů.

Myslím, že i po režijní stránce diváky snímek naláká - sourozenci Wachowski, kteří jsou známí hlavně díky trilogii Matrix, a také diváky uznávaný Tom Tykwer. Myslím, že o kvalitě práce u těchto tvůrců asi není pochybu. Film vznikl podle románu Davida Mitchella a podle recenzí patří k světové špice, ale knihu jsem bohužel nečetla, tak nemohu soudit.

Hodnocení filmu: Velmi povedený mysteriózní snímek, který má několik dějových linii, což může být na začátku matoucí. Pokud je však člověk pozorný, tak není problém se v příbězích orientovat a film závěrem pochopit. Jako velký klad hodnotím herecké obsazení a režijní práci. Atlas mraků se mi líbil, ale něco filmu chybělo - 90%.

Napsala: Rézi pro vsekolemfilmu.blog.cz
(prosím, nekopírovat bez mého souhlasu - děkuji)
Photos © Warner Bros. Pictures


Budu ráda, když recenzi ohodnotíte pomocí hvězdiček. - Moc vám děkuji za vaše názory, ať jsou kladné nebo záporné.
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Vesper Vesper | E-mail | Web | 21. prosince 2012 v 22:45 | Reagovat

Normálně recenze nečtu, protože mě nudí, ale tuhle jsem zhltla od začátku do konce :)

2 Silmarilli Silmarilli | Web | 22. prosince 2012 v 17:39 | Reagovat

abych byla upřímná moc mě to neláká

3 Šáruš Šáruš | Web | 22. prosince 2012 v 20:18 | Reagovat

tak tenhle film jsem ještě ani neviděla, takže nemůžu posoudit jestli je dobrý nebo né :)

4 Silver Silver | Web | 23. prosince 2012 v 0:40 | Reagovat

Četla jsem, že to je náročný film na dívání, tak nevím, jeslti to zkusit nebo ne...Ale teď jsme byla na Anně Karenině, takže si peníze do kina zatím schovám...Ale vidět všechny ty skvělé herce dohromady...to je lákavé.

5 Vendy Vendy | Web | 23. prosince 2012 v 16:30 | Reagovat

O tomto filmu jsem už slyšela a samou chválu. Takže asi to bude vážně pecka.
Recenzi jsi napsala dobrou, čtivou a chytlavou.

6 Janiss Janiss | Web | 23. prosince 2012 v 19:01 | Reagovat

já teda o tom filmu nečetla vůbec nic. Jediný co jsem slyšela, že jsou na něho rozpoluplný reakce. Hmm do kina na něj nepůjdu ale později určitě kouknu :)

7 Šáruš Šáruš | Web | 24. prosince 2012 v 8:38 | Reagovat

Až zasvítí hvězda vánoční
a budete se vracet z půlnoční,
ať každý má každého rád
a život začne novou kapitolu psát.
Krásné prožití vánočních svátků
a šťastný nový rok přeje Šáruš

8 Lucy Lillianne Lucy Lillianne | E-mail | Web | 24. prosince 2012 v 8:57 | Reagovat

film se mi libil, jeho zpracovani, herci apod... ale ne vsechno jsem pochopila, spousta veci jakoby zustala nevysvetlena, ted ctu knihu Atlas mraku, sice pomalu, protoze to neni nijak zvlast vtahujici do deje, ale snad to nejake veco osvetli...

9 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 24. prosince 2012 v 14:20 | Reagovat

Film mě úplně dostal. Dokonce se mi o něm zdál pěkný sen :)
PS: Pěkně fotky

10 Aduska Aduska | Web | 16. ledna 2013 v 20:19 | Reagovat

Ještě jsem film neviděla, ale snad to bude stát za to :) Teď koukám na fimy, které jsou nominované na Oscara, ať jsem do února v obraze :)

11 standa standa | Web | 24. března 2013 v 22:42 | Reagovat

[1]:snad

12 www.mujfilm.cz www.mujfilm.cz | E-mail | Web | 4. srpna 2014 v 21:18 | Reagovat

Recenze velmi povedená, co se týče filmu je to opravdu zajímavý kousek, zase něco nového. :-)

13 Jana Jana | E-mail | Web | 2. června 2015 v 10:22 | Reagovat

Líbí se mi masky a kostýmy z filmů. Přemýšlím, že si nějakou pěknou rekvizitu pořídím domů. I herní předměty mají svou sílu http://www.livingfantasy.cz/

14 Karfigolka Karfigolka | E-mail | Web | 17. června 2015 v 12:11 | Reagovat

Viděla jsem a líbí se mi tam efekty. Nicméně stane se, že v pátek nebo v sobotu nedávají v televizi skoro nic, tak si ráda zapnu dvd. Prodej dvd filmů je ideální možností http://www.dvdprimaobchod.cz/

15 Kája Kája | E-mail | Web | 14. července 2015 v 11:10 | Reagovat

Rozhodně patří mezi jeden z nejlepších filmů, aspoň za mě. Jinak po práci si někdy pustím film a jindy si zahraji hru http://www.store4player.cz/microsoft-xbox/microsoft-xbox-360/akcni-hry/x360-far-cry-4

16 ArleneRoown ArleneRoown | E-mail | 23. července 2017 v 1:00 | Reagovat

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)

XRumer20170721

17 Flossiesen Flossiesen | E-mail | 25. července 2017 v 20:10 | Reagovat

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later!

XRumer20170725

18 CarolynCrery CarolynCrery | E-mail | 5. srpna 2017 v 4:26 | Reagovat

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)

XRumer201708

19 Bbnvduanty Bbnvduanty | E-mail | Web | Středa v 19:18 | Reagovat

cash loans bad credit - http://paydayvax.org/
loans poor credit <a href="http://paydayvax.org/">fast payday loans</a> ’

20 Bbmjkappore Bbmjkappore | E-mail | Web | Čtvrtek v 4:24 | Reagovat

payday loan companies - http://paydayhhkl.org/
payday loans austin texas <a href=http://paydayhhkl.org/>best payday loans</a> ’

21 Lnmduanty Lnmduanty | E-mail | Web | Čtvrtek v 13:32 | Reagovat

Thanks, this website is extremely handy.

22 BbecAssaug BbecAssaug | E-mail | Web | Čtvrtek v 22:23 | Reagovat

personal loan debt consolidation
<a href="http://paydayvax.org/">payday loans near me</a>
payday direct
<a href="http://paydayvax.org/">online payday loans</a> ’

23 BvbnOutlig BvbnOutlig | E-mail | Web | Pátek v 4:46 | Reagovat

online long term payday loans
<a href="http://paydayhhkl.org/">payday loan lenders</a>
car title loan
<a href=http://paydayhhkl.org/>best payday loans</a> ’

24 Blopglunny Blopglunny | E-mail | Web | Pátek v 9:41 | Reagovat

payday loans no credit check no employment verification
<a href="http://loansvtna.org/">best payday loans</a>
1000 online payday loan
<a href=http://loansvtna.org/>online payday loans</a> ’

25 FvvsAnetty FvvsAnetty | E-mail | Web | Pátek v 22:22 | Reagovat

cialis professional canada fda
<a href="http://cialisoanzb.com/">generic cialis</a>
average cost of cialis
<a href="http://cialisoanzb.com/">online cialis</a> ’

26 FfvgShough FfvgShough | E-mail | Web | Neděle v 21:33 | Reagovat

generic cialis next day delivery
<a href="http://veucialis.com/">buy cialis</a>
cialis pill splitter
<a href=http://veucialis.com/>cialis online</a> ’

27 BhnjSheela BhnjSheela | E-mail | Web | Včera v 22:00 | Reagovat

viagra plus
<a href="http://viagracekan.com/">viagra online</a>
brand name viagra
<a href=http://viagracekan.com/>cheap viagra</a> ’

28 Bbnhacceta Bbnhacceta | E-mail | Web | Včera v 22:03 | Reagovat

viagra usa
<a href="http://viagrakjkmn.com/">buy viagra</a>
viagra dose
<a href=http://viagrakjkmn.com/>buy viagra</a> ’

29 Azsvinsunc Azsvinsunc | E-mail | Web | Dnes v 3:30 | Reagovat

over the counter viagra alternative
<a href="http://viagraonszb.com/">viagra</a>
buy viagra online canada
<a href=http://viagraonszb.com/>viagra online</a> ’

30 DrvpbTruche DrvpbTruche | E-mail | Web | Před 41 minutami | Reagovat

buy viagra pills - http://viagraonszb.com/
best viagra <a href="http://viagraonszb.com/">viagra online</a> ’

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama